1587-tips_verf-header.jpg

6 tips om grondverf aan te brengen

Aanbrengen grondverf

6 tips voor het aanbrengen van grondverf

Waar moet je op letten wanneer je gaat schilderen? We helpen je graag een handje met 6 tips om de basis van je verfwerk, de grondverf, goed te krijgen. Voor meer tips kun je natuurlijk altijd naar een van onze winkels komen. Let er wel even op, dat niet al onze winkels verf verkopen. 

 

Tip 1: Reinig oude verflagen
Niets is zo vervelend voor het eindresultaat als een vieze, oude verflaag. Zorg daarom altijd dat het oppervlak goed schoon is. Verfreinigers zijn speciaal ontwikkeld om oude verflagen voor te bereiden op een nieuw laagje kleur! Tegenwoordig heb je bovendien genoeg verfreinigers die geen nare luchtjes verpreiden. Is je verf aan het bladderen? Probeer deze dan altijd eerst te verwijderen met een verfkrabber. 

Tip 2: Schuren
Het is geen leuke, maar zeker een belangrijke klus: schuren! Goed schuren zorgt voor een betere hechting van de verf en zorgt dus uiteindelijk voor een mooi, strak eindresultaat. 

Tip 3: Afplakken
Sommige mensen kunnen heel netjes schilderen, maar om muren en glas te beschermen en om randen netjes strak te houden is afplakken een must! Schilderstape

Tip 4: Goede kwast
Een goede kwast is reuzebelangrijk wanneer je een mooi eindresultaat wilt. Een kwast van hoge kwaliteit haart minder uit en zorgt ervoor dat de verf goed verspreid wordt. Dit zorgt voor een streeploos eindresultaat.

Tip 5: Glad & overschilderbaar
Een nette kitrand maakt het verschil. Wanneer je een acrylaatkit gebruikt om de randen netjes af te werken, krijg je een prachtig eindresultaat. Deze kit is bovendien overschilderbaar.

Tip 6: Grondverf
Gebruik grondverf van een goede kwaliteit om je laklaag meteen te laten dekken. Iedere ondergrond is anders en daarom zijn er ook diverse soorten grondverf. Vraag in de winkel naar de juiste grondverf voor jouw project!