1587-tips_verf-header.jpg

Effecten met verf

Kamer minder diep maken

Effecten met verf

Vergroten of verkleinen, verhogen of verlagen? Met kleur kan je veel bereiken in je interieur. Daarom hebben wij de meest voorkomende effecten voor je opgezocht en die zie je hieronder.  

Minder diep
Wil je de ruimte minder diep laten lijken? Kies dan voor een donkere kleur voor één van de muren. Op deze manier lijkt het of de muur op je afkomt. Ga je voor een lichtere kleur, dan is dat meer om de ruimte een accent te geven. 
 
Accent geven
Een accent geven aan de ruimte kan door één of meerdere muren een opvallende kleur te geven. Je hoeft niet de hele muur een kleur te geven maar je kan ook werken in banen of kleurvlakken. 

 
Accenten in kamer
 
Kamer verbreden
Verbreden
Een smal interieur kan je optisch breder laten lijken door zowel het plafond als de vloer donkerder te maken dan de muren. Is de ruimte behalve smal ook laag? Kies dan niet voor een te donkere kleur. Anders krijg je het effect dat het plafond op je afkomt. 
 
 
Verhogen
Een lage ruimte kan je optisch hoger laten lijken door de muren donkerder te maken dan het plafond en de vloer. De schets hiernaast geeft hiervan een goede indruk.
 
Kamer verhogen
 
Kamer verlagen
Verlagen
Je kan op twee manieren een plafond optisch lager laten lijken. De ene manier is door het plafond in een donkere kleur te schilderen. En de andere manier is door de kleur van het plafond een stukje (ongeveer 30cm) door te laten lopen op de muur. 
 
Verbinden
Wanneer je interieur bestaat uit twee aparte ruimtes kan je deze met elkaar in verbinding brengen. Niet alleen door de muur door te breken maar ook door middel van een kleurtje.  Schilder hiervoor het plafond en de bovenste rand van de muur in dezelfde kleur en trek dit door naar de volgende ruimte. 
Kamers verbinden
 
Kamers scheiden
Scheiden
Heb je aangrenzende kamers en wil je deze duidelijk van elkaar scheiden? Kies dan per ruimte voor verschillende kleuren op de muren. Dus één kamer is bijvoorbeeld helemaal blauw terwijl de andere kamer misschien grijs is. Zo creër je een duidelijk onderscheid.