1595-tips_vloeren-header.jpg

Vlek verwijderen uit tapijt

Colors@Home tip voor verwijderen van vlekken in tapijt

Hoe verwijder ik een vlek uit tapijt?

Ow jee, een vlek in het tapijt! Wat moet ik nu doen? Wat voor een vlek je ook hebt, wees er altijd snel bij. Hoe sneller je er bij bent hoe groter de kans dat de vlek er met wat water gewoon weer uitgaat.


Verse vlekken kan je het beste gelijk behandelen met water. Verwijder eerst met een lepel de vaste bestanddelen. Maak vervolgens een witte, katoenen/badstof handdoek nat met koud water, goed uitwringen en plat op de plek leggen. Laat de handdoek liggen, zonder te spieken. Als de handdoek verzadigd raakt, vervang deze dan zoals bovenstaand beschreven. Laat vervolgens de handdoek liggen tot deze geheel droog is. Voor oude vlekken is het belangrijk om niet het keukenkastje open te maken (HG, azijn, zeep, Vanish, chloor, etc.), dit brengt schade toe aan het betreffende materiaal.


Kies niet voor de klassieke fout door zout of witte wijn over een rode wijnvlek te gooien. Dit doet meer kwaad dan goed!

Is het een vlek van bijvoorbeeld verf, nagellak, teer, lijm, roest of bloed? Dan heb je een professionele vlekkenverwijderaar nodig. Dit geldt ook voor opgedroogde hardnekkige vlekken. Wij werken samen met het merk James. James producten worden door de meeste vooraanstaande fabrikanten actief aanbevolen. Onderstaande vlekkenschijf kan je helpen bij het maken van de juiste productkeuze.