1576-tips_overig-header.jpg

Jouw huis koel houden in de zomer

colors@home buitenzonwering

Hoe houd ik mijn huis koel in de zomer?

We hebben nu al een paar dagen mogen genieten van het mooie weer. De zonnestralen schijnen weer vrolijk naar binnen. Heb jij ook al gemerkt dat het binnen warmer is geworden? Tijd om daar iets aan te doen. Met buitenzonwering, raamdecoratie en/of gordijnen houd je deze zomer je huis heerlijk koel.


Buitenzonwering
Met buitenzonwering heb je de keuze uit twee varianten. De variant waar je ook nog onder kan zitten (serrezonwering, terraszonwering, vensterzonwering en een terrasoverkapping) of de variant die direct voor het raam valt (buitenjaloezieën, markiezen, rolluiken of screens). Welk type buitenzonwering je kiest hangt af van de eigen wensen, maar ook de uitstraling van de woning en de locatie waar de zonwering komt, spelen een belangrijke rol. 

Het voordeel van buitenzonwering is dat deze helemaal afgestemd kan worden op de uitstraling van de woning. De doeken van de buitenzonwering zijn verkrijgbaar in vele kleuren.

Raamdecoratie en gordijnen
Net als buitenzonwering houden raamdecoratie en gordijnen de warmte buiten. En ze beschermen de meubelen. Gebruik raamdecoratie en gordijnen samen of los van elkaar.

Verduisterende gordijnen zullen meer warmte buiten houden dan vitrages. Vitrages filteren het licht zodat er wel daglicht naar binnen valt, maar de warmte krijgt daarmee ook de kans om binnen te komen. Verduisterende gordijnen blokkeren het daglicht dankzij de dikke voering. Dit type gordijn wordt vooral gebruikt in slaapkamers.

Een ander alternatief zijn Duettes. Dankzij de unieke honinggraatstructuur zorgt de stilstaande lucht tussen de lagen voor de juiste isolatie. Zo houden zij in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen. Duettes zijn dankzij deze bijzondere honingraatstructuur ook nog eens energiebesparend. 

Meer weten over de mogelijkheden van buitenzonwering, raamdecoratie en gordijnen? Vraag het thuisadvies aan en wij komen bij u de mogelijkheden uitleggen.