1566-tips_gordijnen-header.jpg

Keuzeopties voor gordijnen

smalle_biesdubbele bies

De mogelijkheden van gordijnen

Net als met raamdecoratie kan je ook gordijnen samenstellen naar je eigen wensen. Daarvoor heb je verschillende mogelijkheden die we graag aan je laten zien. 


Smalle bies
Een van de mogelijkheden om je gordijnen persoonlijk te maken is het toevoegen van een smalle bies. Je kan kiezen voor een contrasterende kleur of een kleur die net iets donkerder of lichter is. Afhankelijk van de kleur die je kiest, valt de bies meer of minder op. Het is een subtiele toevoeging die je gordijn toch net even anders maakt. 

Dubbele bies
Een andere mogelijkheid is om niet een bies aan de zijkant van het gordijn te doen, maar juist aan de onderkant. Een bies is ook handig als je niet tussen twee kleuren kan kiezen. Op deze manier kan je voor beide kleuren gaan. 

 

 


 

Brede biesEen brede bies
We hebben al wat voorbeelden van een bies laten zien en hierbij volgt het laatste voorbeeld. Je hebt een smalle bies voor een subtiel detail, maar je hebt ook een brede bies die gewoon gezien mag worden. Ook hiervoor geldt weer dat een contrasterende kleur meer opvalt. 

 


 

 

 Bies met andere stofBies horizontale border

Bies met dezelfde stof...
Maar dan met de andere kant van de stof. Zo lijkt het of het twee stoffen zijn, maar in werkelijkheid is het dezelfde stof. Let er wel op of de stof zich hiervoor leent. Sommige stoffen hebben namelijk draden aan de achterzijde en dit ziet er niet mooi uit als de stof wordt omgedraaid. 

Horizontale border
Met een horizontale border kies je voor een brede baan stof in een andere kleur dan het gordijn. Het maakt het persoonlijk en speels. Heb je een lambrisering in je huis? Dan kan je er ook voor kiezen de onderzijde van het gordijn in dezelfde kleur uit te voeren als de lambrisering. De border loopt dan mooi over. 

 

 

 

 

 

 

Bies gekleurde banenBies gestreeptCreëer je eigen streepgordijn
Wat ook een mogelijkheid is, is om met twee kleuren gordijnen een verticaal streepgordijn te maken. Je kan kiezen voor twee kleuren, maar ook voor drie of vier. Deze strepen zijn vooral erg leuk voor de kinderkamer. Het geeft de ruimte meer kleur en maakt het speelser. 

Een embrasse
Wil je dat het gordijn, als het open is, netjes blijft hangen dan is een embrasse een goede mogelijkheid. Ook deze embrasse kan je nog persoonlijk maken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een contrasterende piping. 
Een embrasse komt vooral goed tot zijn recht in een licht klassiek tot klassiek interieur. 

 

 


Bron en beeldmateriaal: Vadain