Kleurencombinaties in jouw woonkamer

Accentkleuren aanbrengen in jouw woonkamer 

Tips voor de ideale kleurcombinaties in jouw woonkamer

Het is belangrijk om in je woonkamer ontspanning en rust te creëren. Het is immers dé kamer waar je je terugtrekt van de dagelijkse drukte en waar je ’s avonds even goed tot rust kunt komen. Een belangrijk onderdeel van deze ontspanning en rust ligt in het aanbrengen van de juiste kleurencombinaties. Colors@Home geeft jou tips voor de ideale kleurencombinaties.

Het is belangrijk dat je kiest voor kleuren die het gevoel van rust stimuleren. Gebruik dan ook geen felle kleuren die juist het gevoel van rust verstoren. Intens rood, oranje of geel zijn bijvoorbeeld kleuren die juist aanzetten tot activiteit. Je brengt veel tijd door in je woonkamer, dus maak gebruik van kalmerende rustige kleuren. Wanneer je wel een warm kleurenpallet wilt gebruiken, zoek dan naar subtiele schakeringen die nog voldoende rust blijven uitstralen. Je kunt in dit geval gebruik maken van tussentinten of vergrijsde kleuren.

Probeer in ieder geval altijd rekening te houden met meubelen, stoffen en vloerbekleding die al in je woonkamer aanwezig zijn. Het is erg belangrijk dat je de verfkleuren goed afstemt op de andere materiaalkleuren in je woonkamer, zodat je samenhang creëert.

Kleur en plaats op elkaar afstemmen

Bij elke woonkamer is het belangrijk om een gezellige zithoek of sofa te plaatsen. De muur achter deze sofa of zithoek kan goed gebruikt worden om de accentkleur op aan te brengen. Op deze manier is de accentkleur subtiel aanwezig in jouw woonkamer, zonder dat dit accent te overheersend wordt. Daarnaast kijk je automatisch vanuit je sofa naar de rustige neutrale tinten die in je woonkamer zijn aangebracht.

Om een evenwichtig ruimtegevoel te creëren, schilder je een muur met ramen in een licht en neutraal palet. Een muur met binnendeur kun je gerust een fellere, donkere of zwaardere kleur geven. Deze combinatie zorgt voor een natuurlijk ruimtegevoel in jouw woonkamer.